300 g pasta (bv.
gebruikte lasagnette)
6 plakjes gerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 stengels bleekselderij, gewassen en in smalle boogjes gesneden
500 g cherrytomaten, gehalveerd
100 ml droge witte wijn
250 g mascarpone
olijfolie om in te bakken
zout en peper uit de molen |
Kook de pasta
beetgaar volgens de beschrijving op het pak.
Verhit een ruime koeken- of hapjespan met olijfolie en voeg het
ontbijtspek, ui, knoflook en bleekselderij toe. Bak op laag tot
middelhoog vuur totdat de groenten zacht zijn en het spek begint te
kleuren. Zet het vuur iets hoger. Voeg de cherrytomaten en witte
wijn toe en kook verder totdat de wijn bijna verdampt is. Roer de
mascarpone door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Ingezonden door Nikki.
|