Recept 59

Pasta met Siciliaanse pesto.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g Garofalo raiotori (pasta)
20 g basilicum (bakje)
1 teen knoflook
40 g pijnboompitten
100 g Parmezaanse kaas
100 ml olijfolie extra vierge
6 rijpe roma-pruimtomaten
150 g ricotta
1 snufje peper

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Stamp in de vijzel de basilicumblaadjes fijn. Voeg de knoflook, pijnboompitten, de helft van de Parmezaanse kaas en olijfolie toe en stamp tot een smeuïge puree.
Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Pureer met de staafmixer de tomaten en ricotta tot een smeuïge saus; voeg eventueel een scheutje water toe. Meng het tomaten-ricottamengsel door het basilicummengsel.
Giet de pasta af. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met peper.
Schep de pasta op 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Ingezonden door Frida.