Breng een ruime
pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt
de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet
af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en groene
steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Was de
tomaten en halveer ze.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op
middelhoog vuur in 1 min. krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet
achter) en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de chorizo.
Bak de kipblokjes met de komijn, peper en eventueel zout 4 min. in
het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de laatste minuut de
tomaten toe.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de rijst en chorizo door
de kip en breng op smaak met peper. Verdeel de rijstschotel over
diepe borden en garneer met de peterselie.
Ingezonden door Thea.
|