500 gram
biefstuk in kleine blokjes gesneden (2x2 cm), 3 grote uien, doosje
champignons, 2 teentjes geperste knoflook, tipje sambal, beetje
sojasaus, 300 ml zure room ketchup, scheutje wodka of whiskey |
Stroganoff zoals
je hem nog nooit hebt gegeten!
Bereidingswijze:
Biefstuk aanbraden (blijven roeren). Al het vlees bruin is, meteen
er uit (anders wordt-ie-taai!). Even apart houden.
In dezelfde pan de klein gesneden ui fruiten, kleingesneden
champignons er bij, even laten pruttelen.
Dan biefstuk er weer bij, knoflook er bij en alles even opwarmen.
Scheutje ketchup en sojasaus er bij en een klein scheutje wodka of
whiskey er bij (niet te veel, anders gaat het overheersen). Even de
fik er in (flamberen) (deksel bij de hand houden om te blussen). Op
het allerlaatst, als alles goed heet is, de zure room er door roeren
en direct serveren!
Serveertips:
Heerlijk met rijst !
Ingezonden door Els.
|