Recept 44
|
Pasta met Italiaanse gehaktballetjes. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
1 pak pasta naar
keuze (spaghetti, Fusili etc.) |
Bereiding: |
Doe het gehakt
in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door.
Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken.
Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en
pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg
vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar.
Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en
kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg aan de
inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de
tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan
de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine
suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de
pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus.
Doe dit pas op het laatst.
|