1 kg kleine
vastkokende aardappels, 2 eetlepels balsamico azijn, 5 hardgekookte
eieren, 200 ml mayonaise, 2 eetlepels mosterd, 1 fijngehakte rode ui, 150
gram cottage cheese, 150 gram ham of bacon stukjes, 1 eetlepel
fijngehakte lente-uitjes met veel groen, peterselie voor garnering |
Voorbereiding:
Schil de aardappels en snijd ze grove stukken. Kook ze in water
met zout totdat ze gaar zijn. Giet de aardappels af en doe ze in
een kom met de azijn en schud ze rond zodat de azijn zich goed
verspreidt over de aardappels. Snijd de eieren doormidden en doe
de eidooiers in een aparte kom. Meng dit met de mayonaise, mosterd,
ui, cottage cheese, bosuitjes en ham. Snijd de eiwitten in kleine
stukjes. Vermeng nu alle ingrediënten met elkaar en schud het
voorzichtig om met peper en zout naar smaak.
Bereidingswijze:
Garneer met wat peterselie. Serveer koud uit de koelkast of op
kamertemperatuur.
Serveertips:
Is de volgende dag ook erg lekker om mee naar je werk of school te
nemen voor lunch.
Ingezonden door Katja.
|