Recept 3

Penne met Italiaanse slavinken.

Ingrediënten voor 4 personen:

Penne (of anders) voor 2 personen
room culinair of crème fraîche
Parmezaanse kaas
groene olijven
olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
2 vleestomaten, 2 slavinken
400 ml rundvleesbouillon
basilicum
zout en peper

Bereiding:

Snij uiten in ringen, pel knoflookteen, snij tomaten in blokjes en maak 400 ml rundvleesbouillon.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en braad de slavinken rondom mooi bruin.
Neem slavinken uit de pan en houdt warm in de aluminium folie.
Bak de uiringen in de olijfolie goudgeel.
Pers knoflook uit, voeg toe aan ui en bak samen met de tomatenblokjes voor max. 5 min in de koekenpan. Peper en zout hier al naar smaak toevoegen.
Giet 250 ml rundvleesbouillon in de koekenpan en breng aan de kook.
2 eetlepels basilicum toevoegen, de 2 slavinken in de koekenpan leggen en deksel op de pan. 15-20 minuten op zacht vuur laten garen, af en toe eventueel bouillon bijgieten.
Pasta koken.
Als pasta gaar is, zout erbij naar smaak, direct afgieten en met 1 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels room culinair of crème fraîche, vleugje basilicum, olijven naar wens en Parmezaanse kaas vermengen tot romige pastaschotel.
Serveren met slavink op de pasta, ui-tomaat mengsel erover.
Lekker met frisse salade. Ingezonden door Michel.