350 g kipfilet -
1 zak diepvries rösti - 100 g geraspte belegen kaas - zout, peper,
nootmuskaat - 450 g diepvries bladspinazie of (als je niet van die
bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2
teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 eetl. olie - 1 eetl. paneermeel |
Heel gemakkelijk
en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen
vinden dit super lekker.
N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de
spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken.
Laat de spinazie ontdooien en heel goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de kipfilets in reepjes en bak deze in de olie tot deze gaar en
lichtgekleurd zijn.
Snij de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit en voeg dit bij de
kipfilets.
Bak heel even mee.
Maak op smaak met zout en peper.
Klop het ei los. Vermeng het ei met de room door de spinazie en voeg
hieraan nog wat zout, peper, 1 eetlepel paneermeel, de room en
nootmuskaat toe.
Doe eerst de kipreepjes in de Ovenschaal.
Hierop de spinazie en dan de rösti.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven tot het
gerecht lichtbruin gekleurd is.
Probeer, voordat je de schaal uit de oven haalt, even of de rösti
al gaar is.
Laat de schaal anders nog wat langer in de oven staan. Mijn ervaring
is inmiddels dat elke oven weer verschillend is.
Gevonden op internet, heb hem al een paar keer gemaakt, een heel lekker gerecht zegt Wilma.
|