Recept 131
|
Provencaalse runderstoofschotel. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
1 kilo sucade-
of riblappen |
Bereiding: |
Snij het vlees
in blokjes, doe in een schaal met de helft van de wijn en de
knoflook en de laurierblaadjes en laat het een nachtje marineren in
de koelkast. Als wijn heb ik een goedkope fles pinot noir gebruikt
want dat is een lekkere volle fruitige wijn. Snij alle groente, zorg
dat het klaarstaat want werkt sneller. Neem nu een grote Braadpan
met een dikke boden. Haal de blokjes rundvlees uit de marinade (de
marinade niet weggooien, laurierblaadjes verwijderen!), doe een
flinke scheut olijfolie in de pan, smeer de blokjes vlees in met
zout en peper en haal ze door de bloem en bak ze snel om en om
bruin. Doe nu de rest van de marinade in de pan met de overgebleven
scheut wijn, de uien en de vleesbouillon en laat lekker 2 uur op
laag vuur pruttelen. Het vlees kan nu garen en wordt zo botermals.
Voeg nu de rest toe, de aardappels, wortels, champignons, tomaten,
rozemarijn en tijm en gaar dit een half uur mee. Breng op smaak met
worchestersaus en eventueel nog wat zout. Voeg tenslotte de erwten
toe want die hebben niet zo lang nodig en laat ze nog eventjes 10
minuten mee pruttelen. Let er op dat de bevroren erwten niet stuk
gaan want dat is niet de bedoeling. Je hebt nu een uiterst complete,
slanke en zeer voedzame schotel die prima past bij de herfst en de
winter en waarvan je misschien wel 2x van kan smullen. Laat maar
eens weten wat je er van vond. Een dag later is het nog lekkerder.
Allen smakelijk !
|