Recept 130

Kalfsoester met jagerssaus.

Ingrediėnten voor 4 personen:

4 kalfsoesters
500 g champignons, in plakjes
200 g mie
100 ml witte wijn
100 ml kalfsbouillon
2 eetl. sojaroom
1 eetl. boter
2 eetl. olijfolie
½ theel. gedroogde tijm
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Kruid de kalfsoesters met peper en zout. Laat boter en olijfolie samen smelten in een pan en bak daarin het vlees 1 minuut aan elke kant. Leg in een ovenschaal en zet 10 minuten in de warme oven om verder te garen. Kook de mie volgens verpakking.
Bak in dezelfde pan de champignonplakjes. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Blus met de wijn en laat 1 minuut inkoken. Giet er de kalfsbouillon en sojaroom bij. Laat 5 minuten inkoken op een laag vuur.
Verdeel de kalfsoesters over 4 borden en schenk er wat van de jagersaus over. Verdeel de uitgelekte mie over de borden. Garneer met de fijngehakte peterselie.
 Ingezonden door Sanne.