Recept 126

Mexicaanse ovenschotel van Kate.

Ingrediënten voor 4 personen:

 1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 groene of rode peper (zonder kind aan tafel had ik er een hele voor gebruikt)
1 groene paprika
1 rode paprika
2 tomaten
2 volle theel. Mexicaanse kruiden
(ik gebruikte de Picadillo kruiden van Jonnie Boer, deze nieuwe ‘original spices’ kruidenlijn is geweldig! Te vinden bij de grotere supermarkten.
Natuurlijk kun je ook tacokruiden of andere Mexicaanse kruiden gebruiken)
400 g gehakt
1 blik (400 g) kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
1 blik (400 g) zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
150 g mais (uitgelekt)
125 g crème fraîche
2 volle el ketchup
tacochips naturel
150 g geraspte kaas die goed smelt
olijfolie om in te bakken
 zeezout
zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de ui, knoflook en peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn in een hakmolentje. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het uimengsel voor 2 minuten. Voeg dan de Mexicaanse kruiden toe en bak dit nog zachtjes 2 minuten mee. Daarna komt het gehakt erbij, rul dit totdat het gaar is. Vervolgens bak je de stukjes paprika nog 2 minuten mee.
Zet het vuur wat zachter en schep de stukjes tomaat en de uitgelekte bonen en maïs door het gehakt, samen met de crème fraîche en ketchup. Laat dit nog een paar minuten zachtjes sudderen en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en als je wat meer scherpte wilt dan maal je er nog wat chili over.
Schep deze heerlijkheid over in een ovenschaal die groot genoeg is. Steek daar speels wat tacochips in. Daarover verdeel je gelijkmatig de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel 30-35 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas ene bruin laagje krijgt. Serveer met een frisse salade en homemade guacamole. The Mr. vroeg tijdens het eten nog om tortilla’s, dus ook dat is nog een goede tip voor erbij.
 Ingezonden door Kate.