Recept 119

Kipsalon van Sas.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 kipfilets, in blokjes gesneden
1 zak voorgekookte kleine krieltjes
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 ui, in halve ringen gesneden
1/2 krop ijsbergsla, in smalle repen gesneden
1 flesje knoflooksaus
1/2 bos lente-ui, in ringen gesneden
Zakje geraspte kaas
•Paprikapoeder
1 portie zelfgemaakte sladressing
Zonnebloem- of arachideolie
Nodig: 4 stuks aluminiumschaaltjes, of een grote ovenschaal

Bereiding:

Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak de kip met wat paprikapoeder, zout en peper op hoog vuur goudbruin. Schep de kip uit de pan op een bord en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de krieltjes met paprikapoeder, zout en peper. Voeg eventueel wat extra olie toe. Voeg de laatste 2 minuten de paprika en ui toe en bak mee totdat alles gaar is en de groenten zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verdeel de sla over de aluminiumbakjes (houd wat sla achter) en druppel er wat dressing overheen. Verdeel de krieltjes, kip en lente-ui eroverheen en druppel er weer wat dressing over (houd ook wat dressing achter)
Je kunt de salade ook pas over het gerecht verdelen als het uit de oven komt, maar ik vind het juist lekker als de sla zachtjes gesmoord wordt in de sladressing.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de bakjes 5 tot 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de kipsalon met de achtergehouden sla en de dressing.
 Ingezonden door Sas.