Recept 113

Caprese ovenpasta met kip.

Ingrediėnten voor 4 personen:

2 uien
2 teentjes knoflook
400 gram macaroni
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
een half blik gezeefde tomaten
2 grote kipfilets
1 eetlepel balsamico-azijn
2 tomaten in plakken
1 bol mozzarella
verse basilicum
olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie. Pel en snipper de uien en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte doormidden zodat je vier plattere stukken kipfilet krijgt. Kook de macaroni alvast in ± tien minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe het weer terug in de pan.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer twee minuten mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en kook de saus op middelhoog vuur ongeveer tien minuten, tot hij wat dikker begint te worden.
Verhit wederom een beetje olijfolie, maar dit keer in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg de kip even apart.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en roer deze door de saus. Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en de balsamico.
Meng de helft van de tomatensaus door de macaroni en proef of het nog een beetje peper en zout nodig heeft.
Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal en leg hier de kipfilets bovenop. Schep de rest van de tomatensaus over de kipfilet en verdeel vervolgens de plakken tomaat over de kip. Leg de mozzarella over de kipfilet en schuif de ovenschotel vervolgens dertig minuten in het midden van de oven zodat de kip goed gaar kan worden.
Strooi voor het serveren nog wat extra verse basilicum en peper over de ovenschotel.
Ingezonden door Emma.