Verwarm de oven
voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie. Pel en
snipper de uien en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte
doormidden zodat je vier plattere stukken kipfilet krijgt. Kook de
macaroni alvast in ± tien minuten beetgaar. Giet de pasta af en doe
het weer terug in de pan.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en
knoflook kort aan. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe en bak dit
ongeveer twee minuten mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe
en kook de saus op middelhoog vuur ongeveer tien minuten, tot hij
wat dikker begint te worden.
Verhit wederom een beetje olijfolie, maar dit keer in een
koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin. De kip hoeft
nog niet gaar te zijn. Leg de kip even apart.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en roer deze door de
saus. Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en de balsamico.
Meng de helft van de tomatensaus door de macaroni en proef of het
nog een beetje peper en zout nodig heeft.
Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal en leg hier
de kipfilets bovenop. Schep de rest van de tomatensaus over de
kipfilet en verdeel vervolgens de plakken tomaat over de kip. Leg de
mozzarella over de kipfilet en schuif de ovenschotel vervolgens
dertig minuten in het midden van de oven zodat de kip goed gaar kan
worden.
Strooi voor het serveren nog wat extra verse basilicum en peper over
de ovenschotel.
Ingezonden
door Emma.
|