of als... De van de week !

Recept 97, Varkenshaas met mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus
600 g varkenshaas
1 theel. grove pittige mosterd
Scheut witte zijn
1 sjalotje
75 g creme fraiche
30 g boter
20 g bloem
Peper en zout
2 bosuitjes

Bereiding:

Bestrooi met vlees met een beetje peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenshaas ca 3 minuten rondom aan. Zet het vuur klein en laat de varkenshaas nog 15 minuten zachtjes bakken, keer af en toe om. Het middelste gedeelte van het vlees mag nog rosé zijn. Dunnere stukken van de varkenshaas mogen daarom ook iets korter gebakken worden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie zodat het nog iets verder kan garen en warm blijft.
Roer het vet in de pan los en verwijder eventueel grote aangebakken stukjes. Fruit het fijngesneden sjalotje hierin. Als er niet veel vet meer in de pan zit voeg je een extra klontje boter toe. Roer met een garde de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Giet een scheutje wijn toe en laat de saus al roerend indikken tot gewenste dikte.
Roer de mosterd en creme fraiche toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de varkenshaas in plakken en giet de mosterdsaus er over. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over het vlees. Lekker met aardappeltjes en groenten.