of als... De van de week !

Recept 96, Salade met groene asperges en ei

Ingrediënten voor 4 personen:

Frisse lentesalade met gebakken krieltjes, spekjes, gegrilde asperge en een gepocheerd ei
700 g krieltjes
500 g groene asperges
250 g gerookte spekblokjes of reepjes
200 g sla
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
1 theel. mosterd
Scheutje azijn
4 eieren

Bereiding:

Kook de krieltjes alvast 12 min voor in een pan met water. Je kunt ze ook gaar stomen in de magnetron of stoomoven. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grillpan in 10 minuten gaar. Draai ze regelmatig om. Dunne asperges zijn misschien iets eerder gaar en dikke asperges mogen nog iets langer in de grillpan.
Bak de spek in een koekenpan totdat het meeste vet verdwenen is. Voeg de krieltjes toe en bak deze mooi bruin. Meng de olijfolie, citroensap en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Breng een pan met een geruime hoeveelheid water aan de kook met een scheutje azijn. Breek het ei in een kommetje en houd de eidooier heel.
Houd het water net tegen het kookpunt en roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Wacht 5 seconde totdat de draaikolk minder hevig word. Laat het ei in het midden van de kleine draaikolk glijden en laat deze in 4 a 5 minuten stollen. Verdeel wat sla op een bord en schep hier wat krieltjes en spek op. Leg de gegrilde asperges er mooi op en serveer met het gepocheerde ei.