of als... De van de week !

Recept 95, Cordon bleu met zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor 4 personen:

Zelfgemaakte cordon bleu met een Italiaans tintje met ham, kaas en gedroogde tomaatjes
4 varkenslapjes (niet al te dun)
4 plakken belegen kaas
4 plakken achterham
1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
4 gedroogde tomaten op olie
1 ei
2 eelt bloem
4 eetl. paneermeel
peper en zout
boter om mee te bakken

Bereiding:

Snijd de varkensfiletlapjes dwars net niet doormidden en klap ze open. Leg er en een stuk huishoudfolie op en sla met een deegroller o.i.d platter. Verwijder de folie en bestrooi de binnenkant met een beetje peper, zout en Italiaanse kruiden.
Leg er een plakham en kaas op. Zorg er voor dat de randen dieët al te veel uitsteken. Snijd de uitgelekte tomaatjes in stukjes en verdeel over de ham en kaas. Klap het vlees weer dicht en steek eventueel met een paar prikkers vast. Klop een ei los op een diep bord. Bestrooi 2 andere borden met bloem en paneermeel.
Haal de cordon bleus eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het paneermeel. Verhit een klontje boter in de pan. Bak de cordon bleus in ca 10 min aan beide kanten mooi goudbruin. De kaas moet van binnen gesmolten zijn. Lekker met gebakken aardappeltjes en groenten. De varkensfilet zijn ook te vervangen door kipfilet.