of als... De van de week !

Recept 94, Witlof gevuld met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

Een leuk en goedkoop hollands recept met witlof, gehakt en paprika geserveerd met aardappelpuree
6 flinke stronken witlof
400 g gehakt
1 paprika
1 rode ui
12 plakken ontbijtspek
50 g geraspte kaas
800 g kruimige aardappels

In huis:
1 theel. mosterd
scheutje melk
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de stronken witlof doormidden en verwijder de harde kern. Voeg de witlof toe aan het water en kook ze 3 minuten. Laat daarna goed uitlekken.
Snipper de ui en paprika fijn en meng met het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en mosterd. Leg de witlof in een ovenschaal en vul met het (rauwe) gehaktmengsel. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Bestrooi met kaas en bak ongeveer 30 minuten in de oven.
Schil ondertussen de aardappels en kook ze in een ruime hoeveelheid in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en doe terug in de pan. Voeg een beetje melk, peper en zout toe en stamp tot een puree. Check bij de gevulde witlof altijd of het gehakt goed gaar is en niet meer rood is van binnen. Serveer de gevulde witlof met de aardappelpuree.