of als... De van de week !

Recept 93, Kip kerrie met aardappel

Ingrediënten voor 4 personen:

Hollandse maaltijd met groente, vlees en aardappels in een romige kerriesaus
500 g kipfilet, in blokjes
600 g aardappels
350 g sperziebonen
250 g cherrytomaatjes
2 theelepels kerriepoeder
150 ml kokosmelk
2 teentjes knoflook
1 ui
peper en zout

Bereiding:

Snijd de aardappels in blokjes en verwijder eventueel de uiteinden van de sperziebonen en halveer deze. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de aardappels met de bonen in ca 15 min gaar. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn, verhit een beetje olie in een grote wokpan of hapjespan en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg de blokjes kip en kerriepoeder toe en bak de kip in ca 7 minuten gaar. Voeg een de kokosmelk toe en roer goed door elkaar. Giet de aardappels en boontjes af en schep deze door de kip met kerriesaus. Breng het gerecht op smaak met voldoende peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en verwarm deze nog een minuutje mee.