of als... De van de week !

Recept 92, Kip cordon bleu met geroosterde groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

Deze ovenschotel met krokante kip, aardappeltjes en groenten is ideaal als doordeweekse maaltijd
800 gram krieltjes in schil
4 kipfilets
4 grote plakken kaas (of meerdere kleine als je hem zelf schaaft)
4 plakken ham
Bloem
Paneermeel
1 ei
1 rode paprika
1 rode ui
250 gram cherrytomaatjes
Scheut olijfolie
Een snuf peper en zout
Een snuf paprikapoeder
Een theelepel tijm
2 teentjes knoflook

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de kipfilets uit zodat ze zo plat mogelijk worden. Sla ze eventueel nog wat platter door er bakpapier of folie op te leggen en er met een pan op te slaan. Bestrooi de kipfilets met wat peper, zout en paprikapoeder. Beleg ze vervolgens elk met een plak ham en dan met kaas, zodat de kip helemaal bedekt is. Rol ze op en zet ze vast met 2 cocktailprikkers.
Bestrooi een bord met bloem, een ander bord met paneermeel en kluts het ei in een kommetje. Paneer de opgerolde kipfilets door ze eerst door de bloem te halen, dan door het ei en dan door het paneermeel. Leg de kipfilets naast elkaar in het midden va de ovenschaal. Was de aardappeltjes en snijd oneffenheden weg als dat nodig is. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
Snijd de paprika, rode ui en cherry tomaatjes in stukjes en voeg deze bij de aardappelpartjes in de kom. Pers de teentjes knoflook erbij en besprenkel alles met wat olijfolie en tijm. Hussel de aardappels en groenten wat door elkaar en leg ze dan rondom de kipfilets in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 45 minuten. Vergeet niet om de cocktailprikkers weer uit de kip te halen voor het opdienen.