of als... De van de week !

Recept 90, Varkensrolletjes met peterselie

Ingrediënten voor 4 personen:

Feestelijk kerstrecept van rolletjes varkensvlees met een vulling van walnoten, peterselie en geitenkaas
4 ongepaneerde schnitzels
50 g walnoot
30 g crouton
4 plakken rauwe ham
100 g harde geitenkaas
klein bosje verse peterselie
2 teentjes knoflook
Scheutje olie

Bereiding:

Doe de walnoten, knoflook, crouton, kaas en peterselie in een keukenmachine en maal fijn. Voeg een scheutje olie toe aan het mengsel om het wat smeuïger te maken.
Leg een stuk folie op de schnitzels en sla met bijvoorbeeld een deegroller wat platter. Verwijder de folie. Leg een plak rauwe ham op de schnitzels. Verdeel wat van het mengsel uit de keukenmachine over de ham en druk iets aan.
Rol de schnitzels op en steek vast met een prikker. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de rolletjes ca 12 minuten, draai ze regelmatig.
Lekker met aardappeltjes en een salade