of als... De van de week !

Recept 89, Rösti ovenschotel met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel
750 g aardappels
Ingrediënten
500 g gehakt
2 eieren
150 ml kookroom
200 g wortel (fijngesneden)
1 ui (gesnipperd)
150 g prei
peper en zout
snufje cayennepeper
olie of boter om te bakken
Tip:
Gebruik i.p.v. wortel en ui een halve zak hutspotgroenten (250 g)

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de wortel en de ui in een pan met een beetje olie of boter. Neem na 5 tot 7 min uit de pan en voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Als het gehakt bruin gekleurd is voeg je de wortel en ui weer toe samen met de prei en bak nog een paar minuten omscheppend mee. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.
Ras de aardappels en verdeel over het gehaktmengsel. Klop de eieren met de kookroom en een snufje peper en zout los, Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal. Zet 40 min in de oven, en zet indien mogelijk de laatste paar min de grill aan voor een mooi bruin krokant korstje.