of als... De van de week !

Recept 88, Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

Heerlijk koolhydraatarm ovenrecept voor Chinese koolrolletjes in tomatensaus gevuld met gehakt
1 Chinese kool
500 g gehakt
500 ml tomatensaus
1 ei
peper en zout
Paar eetlepels paneermeel
1 theelepel tijm
Handje geraspte kaas
125 g champignons

Bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de koolbladeren los en neem ca 12 mooie grote exemplaren en kook deze 2 tot 3 minuutjes en laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in kleine stukjes en bak deze een paar minuutjes in een koekenpan. Meng het ei, tijm, peper, zout en wat paneermeel door het gehakt. Schep daarna ook de gebakken champignons er door.
Kneed 12 ovaalvormige balletjes van het gehakt en leg deze op een koolblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem verder op. Doe de tomatensaus in een hele grote of 2 middelgrote ovenschalen en leg de koolrolletjes er in. Bestrooi met wat kaas naar smaak. Bak de koolrolletjes ca 35 min in de oven. Check of het gehakt goed gaar is. Lekker met aardappeltjes of een pasta.