of als... De van de week !

Recept 86, Ovenschotel met gehakt en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen:

Kruidig gehakt onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde broccoli
500 tot 600 g broccoli in roosjes
800 g aardappelpuree (kant en klaar of zelf gemaakt)
handje oude kaas (geraspt )
paar takjes peterselie
500 g gehakt
½ blikje tomatenpuree (1 eetlepel)
½ theelepel paprikapoeder
snuf chilipoeder
peper en zout
1 uitje
1 teen knoflook
olie of boter om te bakken
Saus
15 g boter
20 g bloem
150 ml melk
snuf nootmuskaat

Bereiding:

Kook de broccoli roosjes 4 tot 5 minuten en giet ze af. Snipper de ui en knoflook en fruit even aan in de olie in een pan. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chili. Roer dan de tomatenpuree er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken.
Verwarm de oven op 200 graden. Smelt voor de saus de boter in een pannetje. Roer dan de bloem er door en laat de roux 1 minuutje bakken. Voeg dan de melk toe en roer met een garde tot een saus. Breng deze op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
Vet de ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Hak de peterselie fijn en roer door de aardappelpuree en schep op het gehakt en strijk glad. Leg de broccoli roosjes op de puree en giet de saus er over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ca 20 min in de oven. Voor een extra bruin korstje zet je de laatste paar minuten de grill aan.