of als... De van de week !

Recept 84, Aardappel spinazie schotel

Ingrediënten voor 4 personen:

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas
800 g aardappel schijfjes
250 g ham
400 g spinazie (vers of uit diepvries)
2 eieren
200 ml creme fraiche
Scheutje melk
1 uitje
Snuf peper en zout
Snuf paprikapoeder
Handje geraspte kaas
Olie om te bakken

Bereiding:

Als je verse spinazie gebruikt dan bak je deze in een pan tot hij geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht er uit. Diepvries spinazie laat je ontdooien en goed uitlekken.
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de schijfjes aardappel 5 minuten voor in een pan met water of magnetron. Fruit het gesnipperde uitje aan in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Schep de hamblokjes er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met de crème fraiche en een scheutje melk in een kom. Breng ook dit op smaak met peper, zout en ook een snuf paprikapoeder.
Vet een grote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappeltjes over de bodem. Schep daar het spinaziemengsel op en bestrooi met wat kaas. Dek af met de andere helft van de aardappelschijfjes. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met peper en zout. Bak deze ca 40 min in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan voor een extra krokant en bruin korstje.