Als je verse
spinazie gebruikt dan bak je deze in een pan tot hij geslonken is.
Laat uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht er uit.
Diepvries spinazie laat je ontdooien en goed uitlekken.
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de schijfjes aardappel 5 minuten
voor in een pan met water of magnetron. Fruit het gesnipperde uitje
aan in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Schep
de hamblokjes er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de crème fraiche en een scheutje melk in een
kom. Breng ook dit op smaak met peper, zout en ook een snuf
paprikapoeder.
Vet een grote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappeltjes
over de bodem. Schep daar het spinaziemengsel op en bestrooi met wat
kaas. Dek af met de andere helft van de aardappelschijfjes. Giet het
eiermengsel er over en bestrooi met peper en zout. Bak deze ca 40
min in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan voor een
extra krokant en bruin korstje.
|