of als... De van de week !

Recept 83, Paddenstoelen ragout

Ingrediënten voor 8 pasteibakjes:

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar
2 sjalotten
400 r kastanje champignons en paddenstoelen
50 g boter
60 g bloem
400 ml bouillon
Snufje peper en zout
Paar takjes verse peterselie
Snufje tijm
50 ml kookroom
8 pasteibakjes

Bereiding:

Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes. Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.

Verhit in een andere pan de 50 g boter. Voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 a 3 minuutjes zachtjes garen. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde. Als de saus glad is roer je de room er door. Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door. Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.