of als... De van de week !

Recept 81, Andijviestamppot met spek en champignons

Ingrediënten voor 4 personen:

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons
1 kg aardappels (ongeschild)
25 g boter
150 ml warme melk
snuf nootmuskaat
250 g andijvie
250 g spekjes
250 g champignons (in plakjes)
1 uitje

Bereiding:

Schil de aardappels en kook ze in een pan met water in ongeveer 20 min gaar (afhankelijk van de grootte). Snipper ondertussen het uitje. Bak de spek in een koekenpan tot deze krokant begint te worden. Voeg dan ook de champignons en ui toe en bak nog even mee. Giet de aardappels af en voeg de warme melk en boter toe en stamp tot een puree.

Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe aan de puree (opletten want de spekjes zijn ook al zout). Stamp de andijvie er beetje bij beetje bij. Roer dan ook de gebakken champignons en spek er door. Wil je de andijvie nog iets zachter dan warm je hem nog even door in de pan.