of als... De van de week !

Recept 80, Plaattaart met asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.
1 rol vers bladerdeeg

400 g witte asperges (geschild)
3 eieren
100 g smeerbare geitenkaas
1 rode ui
een aantal takjes tijm

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd rode ui in halve ringen en verdeel samen me de asperges over het bladerdeeg. Maak dit af met tijm.
Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel toe op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 minuten af. Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard en verdeel deze over de plaattaart wanneer deze gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy