of als... De van de week !

Recept 8, Prei - aardappel, gehakt ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

700 g aardappels 300 g gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 g verse geraspte Parmezaanse kaas 30 g boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)

Bereiding:

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze
Maak de aardappelpuree volgens eigen idee. In pan olie en margarine verwarmen en de prei toevoegen. Bak de prei in ca 5 minuten en steeds even omscheppen, voeg nu het gehakt toe en bak tot het gerulde gehakt gaar is. Klop de eieren samen met de creme fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Voeg bij de prei wat zout en tijm toe. Na ca 15 minuten het eiermengsel door de prei scheppen. Doe onderin de Ovenschaal de aardappelpuree en schep het preimengsel hier op. Strooi nu de Parmezaanse kaas over de ovenschotel en zet deze voor ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
Serveertips
Echt een Toppertje!!