of als... De van de week !

Recept 76, Romige aardappelgehaktschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

1 schaal half-om-halfgehakt (500 g)
3 eetlepels boter
4 tomaten
2 zakken gesneden prei (a 300 g)
1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
1 pakje koksroom (200 ml)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)

Bereiding:

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200°C. In Braadpan boter verhitten en gehakt met zout en peper in 2 min. rul bakken. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Gehakt in ovenschaal leggen. In achtergebleven bakvet prei 2 min. bakken.

Bereidingswijze
Aardappel, prei en tomaten over gehakt verdelen. Koksroom roeren met zout en peper en over schotel schenken. Schotel bestrooien met kaas en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin laten worden.