of als... De van de week !

Recept 74, Zuurkoolschotel Met Gehakt en Bananen

Ingrediënten voor 4 personen:

50 gram rozijnen
1 pakje instant aardappelpuree (mag het ook ECHTE aardappelpuree zijn)
1 ui
15 gram boter of margarine
2 theelepels kerriepoeder
500 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
zout, peper
500 gram zuurkool
2 bananen

Bereiding:

Een heerlijk gerecht en nog slank ook !
Voorbereiding
Wel de rozijnen in een kommetje met heet water. Maak intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in de koekenpan en fruit de ui met het kerriepoeder ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Roer de ketjap door het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Doe het gehakt mengsel in een Ovenschaal en verdeel de uitgelekte zuurkool erover. Laat de rozijnen uitlekken en snijd de gepelde bananen in plakjes.
Verdeel de rozijnen en de plakjes banaan over de zuurkool en dek het geheel af met de aardappelpuree.

Bereidingswijze
Laat de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden - gasstand 4) in ca.30 minuten door en door heet en goudbruin worden.
Serveertips
Je kan deze zuurkoolschotel makkelijk van te voren maken.