Het is er weer
de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur
kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen
dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept
met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar
ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de
volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook
prima invriezen.
Bereidingswijze
Als je sucade of runderriblappen koopt kies dan het vlees waar ook
wat vetrandjes doorheen lopen. Ik zeg het omdat ik vind dat daardoor
het "eindproduct" alleen maar lekkerder wordt ! Neem de lapjes vlees
en smeer het in met peper, zout en wat bloem. Neem een dikke
Braadpan of grote hapjespan, doe de boter er in met een scheut
olijfolie en braad de lapjes aan alle kanten bruin. Haal ze er dan
even uit en leg ze op een bord. Doe nu de uien er in en braad die
aan totdat ze mooi glazig worden. Nu voeg je het vlees weer toe. Doe
de runderbouillon er bij zodat het vlees net onder staat. Voeg dan
de jeneverbessen, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Voeg dan
ook de tomatenpuree, de zongedroogde tomaatjes en de champignons
toe. Laat het nu op heel laag voor minimaal 2 uur door sudderen. Na
2 uur voeg je de suiker en de azijn toe. Laat het nu nog een uur
door sudderen. Als de saus te dun is (bijna onwaarschijnlijk want
kookt in) doe je er nog wat bloem bij. Even proeven en misschien nog
wat meer op smaak brengen met een snufje peper en zout, maar
doorgaans is dit niet nodig. Verwijder de laurierblaadjes en zet op
tafel en smullen maar weer !
Serveertips
Lekker met rode kool, spruitjes, bloemkool, andijviestamppot,
hutspot of prei. Neem gekookte aardappels of puree en doe daar die
heerlijke saus overheen. Smakelijk !
NB foto is wat overbelicht want die flits gaat af in de schemer.
|