of als... De van de week !

Recept 57, Gepofte gevulde aardappel

Ingrediënten voor 4 personen:

4 grote aardappelen
(2 eetl. olijfolie)
100 g magere gerookte spekblokjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 theel. mosterd
2 eetl. volle yoghurt (Melkan)
1 eetl. gehakte bieslook
zout en versgemalen peper
50 g geraspte belegen kaas

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C als de aardappelen in de oven gepoft worden. Was de aardappelen en prik de schil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappelen, bij ovengebruik, met olijfolie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven. Bij poffen in de magnetron worden de aardappelen alleen ingeprikt en wordt geen olijfolie of aluminiumfolie gebruikt. Leg de aardappelen uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten. Laat de gepofte aardappelen even staan.
Bereidingswijze:
Bak de spekblokjes licht krokant in een hete Koekenpan. Halveer de aardappelen. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappelen en strooi de kaas erover. Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal en zet ze even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.
Serveertips
Lekker met een groene salade of tomaat-komkommersalade.
Variatie:
Vervang spekjes door hamreepjes.
Neem in plaats van volle yoghurt demi crème fraîche