Erwtensoep zoals
mijn moeder het altijd kookt. succes verzekert!!!
heerlijke smaak van erwten,vlees en natuurlijk als laatste de
rookworst
Voorbereiding
Was de spliterwten en laat ze in een vergiet uitlekken
doe de aardappel schillen en in blokken van ongeveer 1cm snijden
knolraap in blokken van ongeveer 1cm snijden
winterwortel in flinke plakken snijden
ui in ringen snijden
selderij in stukken snijden
het vlees in kleine stukken snijden
Bereidingswijze
Als de spliterwten gewassen zijn in een flinke pan doen met 3 liter
water. zodra dit kookt het schuim afspatelen en langzaam doorlaten
koken voor ongeveer 45min. doe daarna het vlees, de
knolraap,ui,winterwortel, aardappelen erbij. dit laat je zachtjes
koken ongeveer 1 uur. daarna doe je de bouillon blokken en de
selderij erbij en vervolgens weer een uur koken. als laatste doe je
de rookworst erdoorheen, in plakken of stukken dat maakt niet uit.
dit laat je ook weer een uur koken. laat het een nacht staan en je
hebt de volgende dag een heerlijke soep die snel klaar is. ideaal
voor als je weinig tijd hebt!
Serveertips
Erg lekker met een stukje roggebrood of met vers stokbrood met
kruidenboter
Bron
Van mijn moeder
|