of als... De van de week !

Recept 55, Spruitjesstamppot met rookworst

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappels, 2 zakken spruitjes panklaar (a 350 g), 1 rookworst (250 g), 3 kleine zoete appels, 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl halfvolle melk, 50 g roomboter ongezouten (pakje a 250 g)

Bereiding:

Iedereen kent wel de stamppot hutspot, andijvie of boerenkool, maar kennen jullie deze ook al? Een heerlijk niet allerdaags stamppotje met een zachte smaak!

Bereidingswijze
Aardappelen schillen, in kwarten snijden en in 15 min. gaarkoken, afgieten en terug in pan doen. Spruitjes in ruim water met snuf zout in 7 min. beetgaar koken en afgieten. Rookworst 2 min. in magnetron op 600 watt verwarmen, in plakken snijden. Aardappelen stampen met kerriepoeder, melk en boter. Op smaak brengen met zout en peper. Spruiten door puree grof stampen, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan. Appel in blokjes snijden en samen met de worst door de stamppot scheppen.