of als... De van de week !

Recept 54, Gehaktschotel met prei

Ingrediėnten voor 4 personen:

3 eetl. olijfolie 250 g rundergehakt 2 teentjes knoflook, gesnipperd
750 g panklare prei 1 pot pastasaus hot ą 300 g
1 zakje aardappelpuree naturel of zelfgemaakte aardappelpuree van ong. 1 kg. aardappels 3 dl melk 4 dl. water1 kuipje Paturain ą 150 g peper zout

Bereiding:

Weer een heerlijk recept van C1000. We hebben er gisteravond van gesmuld! Dit is een prima herfstrecept, echt een aanrader!
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak het gehakt bruin en rul. Schep de knoflook en de prei erdoor en bak alles al omscheppend totdat de prei geslonken is. Roer de pastasaus erdoor en breng alles aan de kook.
Bereid een aardappelpuree van het zakje mix of van gewone aardappels, de melk en 4 dl water (niet bij zelfgemaakte puree).
Verdeel het preimengsel over de bodem van een Ovenschaal. Schep de Paturain door de puree en voeg zonodig peper en zout naar smaak toe.
Schep de puree op de prei en strijk het uit. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 25 min. gratineren en door en door warm worden.