of als... De van de week !

Recept 53, Herfststamppot

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo aardappels
500 g spruitjes
zout
150 g gerookte spekreepjes
2 appels (Granny Smith)
50 g blanke hazelnoten
2 eetlepels boter
100 ml melk
peper

Bereiding:

Voorbereiding
Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
Maak 500 g spruitjes schoon en halveer ze
Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
Bak 150 g gerookte spekreepjes uit
Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen
Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin

Bereidingswijze
Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper
Serveertips
Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.