1 kleine pompoen
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 courgette, in grove stukken
2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblikjes (400 g)
2 theelepels gemalen komijn
mespunt cayennepeper
2 kaneelstokjes
150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld |
Slank recept,
past prima in deze tijd van het jaar!!
Bereidingswijze
Pompoen schillen, pitten en zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees
in blokjes snijden. In pan met dikke bodem ui en knoflook 1 min. in
olie fruiten. Pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes,
komijn, cayennepeper en kaneelstokje toevoegen. Geheel goed
omscheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op pan
gerecht zachtjes laten stoven tot pompoen zacht is; af en toe
omscheppen. Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel
te droog dreigt te worden. Gerecht in schaal scheppen. geitenkaas
erover strooien.
Serveertips
Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een
maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst
of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.
|