800 g
sukadelapjes of magere runderlappen, in dobbelstenen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
100 g boter + een beetje om in te vetten
50 g spekblokjes
2 uien, gesnipperd
4 kruidnagels
10 jeneverbessen, gekneusd
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen
900 g aardappelpuree (zelfgemaakte)
2 appels, geschild en in ringen
2 beschuiten, verkruimeld |
Jachtschotel
volgens familiehotel Bakker in Vorden
Voorbereiding
Stap 1: Bestrooi het vlees met de bloem; schud de overtollige bloem
eraf. Laat in een Braadpan de olie en de helft van de boter heet
worden en bak hierin het vlees goudbruin. Schep de spekblokjes en de
gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes
lichtbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de
laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en (versgemalen)
peper.
Stap 2: Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even
goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2
1/2 uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om
aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en
het vlees nog niet gaar is, wat water toe.
Stap 3: Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog
een halfuur zachtjes doorkoken. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Bereidingswijze
Stap 4: Vet de Ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met
alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met
een laagje aardappelpuree.
Stap 5: Leg daarop de plakken appel en bestrooi met de verkruimelde
beschuit.
Stap 6: Zet de jachtschotel ongeveer 15 minuten in de oven tot de
bovenkant goudbruin is
Serveertips
Gebruik voor het bakken van het vlees een mix van olie en boter. De
olie kan hoger verhit worden en daardoor schroeit je vlees sneller
dicht. De boter geeft een mooie bruine kleur en een lekker smaakje
|