of als... De van de week !

Recept 35, Kip -stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen:

Recept met de kippenpoten
4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram).
1 theelepel knoflookpeper
1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst).
50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie.
1 grote ui.
1 prei.
1 rode paprika.
1 bakje champignons.
250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram).
1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse.
1 el peterselie.
zout en versgemalen peper naar smaak.
Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

Bereiding:

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.
Voorbereiding:
Recept met Kippenpoten
Kip in wrijven met zout, peper en wat knoflookpeper.
In Braadpan margarine of olie verhitten.
Kippenpoten braden en in ongeveer 35 minuten zachtjes gaar laten worden.
Kippenpoten uit de pan scheppen. het vet in de braadpan laten!
Kip (als je dat wilt) eventueel van bot halen en in stukjes snijden. Ik doe dat niet, ik leg de kippenpoten gewoon boven op de groenten en serveer ze heel.
Ui pellen en snipperen.
Prei in smalle reepjes snijden, wassen, uit laten lekken.
Paprika wassen en in stukjes snijden.
Champignons afvegen en grove stukken snijden.
Peterselie fijn knippen.
Knoflook uitpersen of fijn snijden.

Bereidingswijze:
In braadpan bakvet van kip weer verhitten.
Ui, knoflook,prei en paprika ongeveer 5 minuten fruiten.
De champignons en doperwten toevoegen. Met deksel schuin op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes afbakken en af en toe omscheppen.
Dan de kippenpoten er boven leggen en het geheel nog ongeveer 10- 15 minuten op zacht vuurtje laten stoven.
5 minuten voor het klaar is de basilicum toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog meer kruiden naar je eigen smaak.
In schaal scheppen en peterselie eroverheen strooien.
Bereidingwijze met kipfilet
400 - 500 gram kipfilet
Zelfde ingrediënten als bij kippenpoten.
Kipfilet bestrooien met zout/peper en wat knoflookpeper.
Kipfilet in niet te kleine stukken snijden en op hoog vuur aanbraden.
Vuur zachter zetten en 7-10 min de kipfilet gaar laten worden
Kipfilet uit de pan scheppen.
Groenten klaarmaken zoals bij de kippenpoten.
Heb je blikdoperwten, de doperwten afgieten en toevoegen.
Of de diepvrieserwtjes eerst even 2-3 min. koken en dan toevoegen.
kipfilet toevoegen, doorroeren en nog even goed warm laten worden.
De basilicum toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog meer kruiden naar je eigen smaak.
In schaal scheppen en peterselie eroverheen strooien.
Serveertips:
Lekker met Rijst of Aardappeltjes, Aardappelpuree maar ook met pasta smaakt het heerlijk. EET SMAKELIJK.