of als... De van de week !

Recept 34, Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen:

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen)
1 dl ketjap
1 pakje bladerdeeg
1 blik perziken (of ananas)
2 uien
2 eetl. olie
1 bakje kruidenroomkaas

Bereiding:

Eenvoudig, heerlijk gerecht.
Bereidingswijze:
LET OP: KIPFILET MOET MINSTENS 1 UUR MARINEREN.
Snijdt de kipfilet in "brokjes", doe de stukjes kipfilet in een zakje en giet de ketjap eroverheen. "Kneedt" de ketjap lekker door de kipfilet heen, zodat alles in aanraking is gekomen met elkaar. Knoop het zakje dicht en leg het in de koelkast voor minstens 1 uur marineren.
Snijdt de ananas of perziken in partjes (wel eerst goed uitlekken) en snipper de uien.
Vet een Ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit dan de olie in een pan en fruit de ui zachtjes dusdanig dat deze glazig wordt.
Schep de gemarineerde kipfilet door de uitjes en bak de kip gaar.
Bekleed dan de ovenschaal met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in het bodem deeg!! Schep dan een gedeelte (ongeveer de helft) van het kipmengsel in de bekleedde schaal en verdeel dan (weer ongeveer de helft) van de ananas of perziken over het geheel. Daarna de helft van de roomkaas eroverheen verdelen en zo deze handelingen herhalen totdat alles in de schaal is "gestapeld".
Dek het gerecht af met de overige plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig en druk ze goed dicht. Prik daarna enkele gaten in het bladerdeeg en bak het geheel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.
TIP VAN ERWINSTOBBE.
Tip voor de bodem: laagje gekookte zilvervliesrijst (eerst goed droog laten worden) over de bodem verdelen. Alle vocht uit de ingrediënten trekt in de rijst en niet in de bodem, terwijl smaken van ingrediënten wel behouden blijven.
Serveertips:
Je kunt zelf beslissen wat je erbij eet. b.v. brocolli, of boontjes of een lekkere gemengde , frisse salade. Wat je zelf het lekkerst vindt.