of als... De van de week !

Recept 31, Hartige taart met paddenstoelen, roomkaas en kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

3 sjalotjes -
2 teentjes knoflook -
250 gram kastanje champignons -
250 gram oesterzwammen -
2 eetlepels olijfolie -
zout, peper -
3 eieren -
125 ml slagroom -
2 eetlepels fijngehakte bieslook -
2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2
theelepels paprikapoeder -
mespunt nootmuskaat
1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -
6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
2-3 eetlepels paneermeel -
50 geraspte belegen kaas

Bereiding:

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

Voorbereiding

Bladerdeeg ontdooien. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes en reepjes snijden. Olie verhitten. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en wat nootmuskaat en de boursin of kruidenkaas erdoor roeren. Wat laten afkoelen.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten met wat boter en bestrooien met wat bloem.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg en op diverse plekken wat inprikken met een vork.
Bestrooien met wat paneermeel. [
Paddenstoelen-mengsel erover verdelen.
Eieren los kloppen met de room, bieslook en peterselie erdoor kloppen en dit mengsel over de paddenstoelen-massa verdelen.
Bestrooien met de geraspte kaas.
25-30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveertips
Lekker met een groene salade.
Is de taart ingevroren bak de taart dan bevroren in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden plm. 20 - 30 minuten.