of als... De van de week !

Recept 29, Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Ingrediënten voor 4 personen:

10 aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 2 bakjes spekjes
- klein potje crème fraîche
- 1 appel
- 250 gram gehakt
- geraspte kaas
- nootmuskaat
- peper en zout
- scheutje melk
- klontje boter

Bereiding:

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden c.
aardappel puree maken

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout.
2. Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel. En bedek de bodem van de Ovenschaal hiermee.
4. Verdeel hierover weer het mengsel van gehakt en spekjes
5. Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een lepel.
7. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
8. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten goudbruin. in combi oven gaat het sneller!
Serveertips:
TIPS
- In plaats van gehakt kan je ook de vulling van een worstje rul bakken, dit geeft extra veel smaak.
- De ovenschotel is gemakkelijk van te voren te bereiden en later af te bakken.