of als... De van de week !

Recept 27, Heerlijke Broccoli kiptaart met mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g Broccoli
400 g Kipfilet
5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart)
1 rode ui
1 Witte ui
1 teentje knoflook
3 eieren
125 ml slagroom
1 bolletje Mozzarella
125 g champignons
1 gele paprika
Boter
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Zout
Peper
Paneermeel

Bereiding:

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .
Voorbereiding
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook dit 10 min voor met wat zout
Verwarm de oven op 190 graden
Laat het bladerdeeg ontdooien
Snij de ui in stukjes ( niet te klein) Daarna de champignons in vieren en de Paprika in dunnen reepjes (julienne) en de knoflook in kleine stukjes.
Snij de kipfilet in blokjes bestrooi dit met zout peper ,kerrie en paprikapoeder naar smaak. Meng dit even door elkaar

Bereidingswijze
Beboter de ovenschaal en strooi een beetje paneermeel op de bodem .Bedek dit met het bladerdeeg.
Bak in een Koekenpan even de ui paprika knoflook en de champignons even aan . Haal dit na 5 min uit de koekenpan en bak nu met een beetje boter de kip even aan . Giet ondertussen de broccoli af .Voeg na 3 min het ui mengsel even terug bij de kip schep dit nog even om en voeg de broccoliroosjes er ook aan toe .Meng ondertussen de slagroom en de eieren en snij de mozzarella in plakjes . Giet van groente kip mengesel het overtollige vocht af doe dit hierna in de ovenschaal .Doe daar overheen de slaroom en bedek met de plakjes mozzarella. 35 min in de oven en eet smakelijk.