Dit was het
recept van Claudiaprinsesopdeerwt. Ze heeft haar recept
verwijderd,dus zet ik deze er weer even op. Vond 'm zalig.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 g Laat de spinazie ontdooien en uitlekken
in een vergiet. Druk, als het ontdooit is,met een lepel al het vocht
eruit. Vet de springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.
Snipper de ui en snij de brie in plakjes.
Bereidingswijze
Bak de ham in een beetje olijfolie heel even knapperig. Haal de ham
uit de pan en laat uitlekken. Bak de ui in het braadvet glazig. Voeg
de spinazie, roomkaas, knoflook en zout en peper toe. Even
doorwarmen. Klop ondertussen de eieren los met de room. Haal de pan
van het vuur en roer de eieren erdoor. Laat afkoelen. Schep de helft
van het mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de plakken ham erop.
Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het
spinaziemengsel erop. Strooi er de geraspte kaas over. Zet ongeveer
25 min in de oven.
Serveertips
Dit was precies het recept zoals Claudia het had beschreven. Ik heb
zelf 6 plakken bladerdeeg gebruikt,1 ons rauwe ham en een
quichevorm. Bladerdeeg een beetje uitrollen en overlappend in de
ingevette quichevorm leggen. De ham heb ik in reepjes gesneden,de
helft door het spinaziemengsel geroerd en de rest over de brie.
|