of als... De van de week !

Recept 24, Grootmoeders hachee

Ingrediënten voor 4 personen:

5 uien
50 g boter
600 g hacheevlees
zout, peper
2 eetl. bloem
1 runderbouillonblokje
1/2 l warm water
2 eetl. azijn
1 theel. suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels

Bereiding:

Grootmoeders tip:
Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een Braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.
Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 l. warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kool.
Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.
Serveertips
Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Bron
Onbekend