1300 gram
geschilde aardappels,
500 gram gehakt,
zout en peper,
200 gram Mon Chou,
6 el uiensoeppoeder uit een zakje,
1000 gram panklare andijvie.
1 ui gesnipperd.
2 eetl. boter |
Een stamppot
waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat
natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is,
en het een eenpansgerecht is.
Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het
zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit
weer eens lekker uitgeprobeerd.
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar in weinig water met zout.
Kook de andijvie ca. 8 minuten (kan ook rauw) Roerbak intussen met
de boter het gehakt met de ui, en doe er zout en peper bij. Giet de
aardappelen en andijvie en stamp deze door elkaar, Meng het
gehaktmengsel, de Mon Chou in stukjes en de uiensoeppoeder door de
stamppot en breng het gerecht op smaak met eventueel nog wat peper
en zout.
Bron
Zelf bedacht
|