of als... De van de week !

Recept 19, Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Hollandse bloemkool
- 4 eieren
- 1 dl melk
- zout, peper, nootmuskaat
- 300 g gehakt
- boter voor het invetten
- paneermeel of geraspte kaas

Bereiding:

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk
Voorbereiding
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook hem gaar met wat zout.
Bak het gehakt rul.
Vet de Ovenschaal in.
Laat de oven vast voorverwarmen op 200 g

Bereidingswijze
Neem de helft van de gekookte bloemkool en pureer dit. Klop de eieren los met de melk en voeg de bloemkoolpuree toe. Doe hierna het gehakt erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Doe alles in de ingevette ovenschaal en leg hierop de overgebleven bloemkoolroosjes. Strooi er het paneermeel of de geraspte kaas over en zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven.
Serveertips
Lekker met gekookte aardappelen.