Voorbereiding
Snipper de ui in kleine stukjes, snij de paprika in reepjes, snij de
appel en de wortel in plakjes en snij de prei in ringen. Bak het
vlees in een goed verhitte pan mooi bruin aan het beide zijden. Op
het moment dat het vlees mooi bruin is kan het ui en (geperste)
knoflook mee worden gefruit. Voeg nu langzaam de tomaten, de
wortels, en de prei toe. Blijf dit alles even rustig doorroeren en
giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bokbier). Voeg daarna
naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 deciliter koud water.
Bereidingswijze
Laat het potje nu ongeveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een
laag pitje. Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en
de honing toe. Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen.
Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar!
|