of als... De van de week !

Recept 121, Krieltjes salade met kippetje

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram krieltjes in de schil
4 drumsticks
2 tomaten
1 ui
2 eetl. kappertjes
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. mayonaise
3 eetl. magere yoghurt
1 eetl. verse bieslook
2 eieren
snufje peper en zout

Bereiding:

Het bovenkantje van de drumsticks kun je er met een koksmes afhakken en schoonschrapen voor een chique presentatie. Leg ze ongeveer 1 uur in de oven op 150 graden zodat het vet lekker langzaam uit het vel loopt. De krieltjes in de schil goed wassen, halveren en beetgaar koken. Het best kun je ze op een theedoek droog laten stomen, dan garen ze nog een beetje na en krijg je geen prutje.

De tomaten gaan in parten, het zaad verwijderen en daarna in gelijke blokjes snijden. De ui halveren en de schil verwijderen en vervolgens snipperen. De kappertjes uit laten lekken in een zeef. Pak een ruime kom en maak de dressing van mosterd, mayonaise, yoghurt en een snufje peper en zout. Nu kun je de tomaten, ui, kappertjes en krieltjes door de dressing mengen.

Kook de eieren in 3 minuten zacht, daarna laten schrikken in koud water en pellen. Schep de salade op de borden, een kippetje erop en een half zachtgekookt ei erbij. Tot slot bestrooi je de salade met fijngesneden verse bieslook. Kip en ei zorgen samen voor een hoop gekakel aan tafel!

Variatietip: vervang het kippetje en de bieslook door warme gerookte zalm en dille.