of als... De van de week !

Recept 120, Hachee zo als mijn moeder dat maakte!

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram uien, gesnipperd of dunne plakjes, 50 gram boter of vet van jus, 70 gram bloem, 5 dl verdunde jus of bouillon(1 tablet), 1 theelepeltjes suiker, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 3 eetl. azijn, 600 gram vleesrest in blokjes gesneden(of lekker rundvlees lang gesudderd),beetje sojasaus, zout en peper naar wens, beetje worcestersaus.

Bereiding:

Wij vonden het een genot als we thuis kwamen uit school en dat we die overheerlijke geur van de hachee tegemoet kwamen
Snipper de uien of snijd in plakjes. Smelt de boter of vet van jus en laat hierin de uien goudgeel fruiten en al het vocht verdampen. Voeg de uien en de achtergebleven boter de bloem en dit onder goed roeren gelijkmatig bruin worden, Doe er al roerend, bij beetjes 5 dl bouillon of verdunde jus bij en verder iets suiker, een laurierblad en enkele kruidnagels, Schenk de azijn erbij en laat in deze saus de vleesrest op laag vuur ongeveer 1 uur stoven tot ze mals zijn geworden. Verwijder de kruiden en breng de hachee zo nodig verder op smaak mat wat zout en peper ,soja en/of worcestersaus,

Serveertips
Geef met aardappelpuree of rijst en bijvoorbeeld rode kool.